Willem Jan Ausma Coach

Gedeprimeerd door de bezuinigingen op de gefinancierde rechtsbijstand en de afname van het aantal strafzaken? Het is wat het is. Blijf niet klagen maar ga op zoek naar alternatieven. Geen enkel probleem is het waard om er eindeloos over te blijven tobben. Ik help je graag op weg.

Er is meer in het leven dan de advocatuur. Ik sta nog steeds vol overgave verdachten bij die een verhaal hebben en met mijn levenservaring wil ik ook anderen graag helpen om het juiste pad te kiezen of terug te vinden. 

Om die reden ben ik naast advocaat ook professioneel coach geworden. Wat begon met het begeleiden van cliënten gedurende het (straf-)proces en het leren omgaan met de gevolgen van een misdrijf, is uitgegroeid tot het coachen van collega advocaten en juristen, ondernemers en mensen die om wat voor reden dan ook vastlopen in hun werk of leven.

Ik help graag anderen op weg om het leven leuker te maken.

De oplossing zit in jezelf, maar vaak heb je iemand nodig om je daarin te begeleiden. Ik beschik over goede en positieve capaciteiten en heb inmiddels veel ervaring om mensen verder te helpen, zodat ze weer de goede richting in het leven vinden. Ruimte en rust vinden om te doen wat je werkelijk wilt doen, dat is mijn uitgangspunt. 

Je hoeft geen specifiek probleem te hebben om een coach te raadplegen. Werken en leven brengen veelal ook zorgen met zich mee. Wat is er fijner dan te sparren met iemand om je beslommeringen en zorgen te bespreken. Mensen maken zich vaak (onnodig) veel zorgen. Het is de kunst van het leven om gebeurtenissen en zaken in het juiste perspectief te plaatsen. Ik kan jou daarbij helpen door naar je te luisteren. Door de vragen die ik je stel kunnen zaken in een ander daglicht komen te staan. Op die manier krijg je weer nieuwe energie om door te gaan of nieuwe wegen in te slaan.   

Werkwijze

Het inschakelen van een coach heeft al heel wat mensen geholpen om weer blij en gelukkiger te zijn, bij het bevorderen van persoonlijke groei, het maken van moeilijke keuzes of het inslaan van een andere weg met meer positiviteit.

Meld je aan voor een vrijblijvend intakegesprek om te bezien op welke wijze ik je kan helpen om je doelen te bereiken.

ERVARINGEN:

Advocaat F.J. uit Utrecht, Juni 2020
Veel werkenden lopen geregeld te mokken dat ze geen plezier meer hebben in hun werk, of dat ze met vragen rondlopen over hun carrière en nieuwe uitdagingen willen (ontdekken). Na bijna 10 jaar in de advocatuur liep ik ook tegen deze vragen en gezeur aan. Ik besloot met mr. Willem Jan Ausma een coachingstraject aan te gaan. Tijdens ons eerste gesprek was het direct fijn om herkenning te zien en erkenning te krijgen voor je problemen en vragen. Hij luistert goed en zorgt er direct voor dat je meer energie én plezier in je werk / leven terugkrijgt. Dit doet hij door ideeën aan te reiken, (luchtige) boeken voor te schrijven, maar je ook kritisch naar jezelf te laten kijken. Verder laat hij je inzien dat je soms werkzaamheden moet laten vallen, omdat ze alleen maar energie kosten. Hij adviseert je dan om deze energie te gebruiken voor nieuwe uitdagingen. Zijn werkwijze vind ik ook goed doordat je samen doelen stelt, waarnaar je vervolgens toe kan werken. Kortom, ieder mens is soms zoekende in zijn (werkzame) leven en ik ben zeer tevreden dat mr. Willem Jan Ausma mij daarbij geholpen heeft. Én het is een gezellige en enthousiaste man (ook belangrijk als coach;)) Ik zal hem dan ook zeker aanraden als coach!

Ondernemer M.W. uit Utrecht, mei 2020
Ik was als ondernemer bezig belangrijke stappen te zetten om te groeien. Ik merkte dat mijn gedachten soms mijn grootste vijand werden. Dit moest ik zeker gaan aanpakken en uitzoeken of ik dat kon ombuigen naar een gevoel van vertrouwen en flow.  Dit is het WIllem Jan Ausma zeker gelukt. Het is belangrijk soms even pas op de plaats te maken. En bewust te worden van je eigen sabotage gedrag. Door gesprekken me Willem Jan kon ik inzien wat ik deed en zeker ook waarom. Door dit in te zien kon er gewerkt worden aan een oplossing.  Dit kan soms confronterend zijn maar dat laat je alleen maar groeien en ruimte vrijmaken voor ontwikkeling.Door de sessies werd ik bewust van wat ik deed en hoe ik dit kon ombuigen naar een betere flow.  Ausma is een goede luisteraar en geeft sturing en inzicht die je helpen stappen te zetten. Soms weet je het al lang maar is die spiegel het geene wat je de handvatten geeft om te groeien. En het verleden te laten voor wat het is. En doelen te gaan stellen welke je richting geven om stappen helder en bewuster te kunnen maken.  Willem Jan laat jouw het ontdekken en ervaren en geeft daarin sturing en zeker een echte aanrader als Coach.