Willem Jan Ausma

Strafrecht

Iedere zaak heeft zijn eigen dynamiek. Door mijn 30 jaar lange ervaring weet ik waar de valkuilen zitten en de kansen liggen.

Als iemand ten onrechte van een strafbaar feit wordt verdacht doe ik er alles aan om de verdachte vrij te pleiten. Is er echter een scala aan bewijs, dan is het in de regel verstandiger een andere weg te bewandelen om voor de verdachte het beste resultaat te behalen. Als advocaat ben ik er vóór de verdachte maar dat hoeft niet persé tégen andere betrokkenen in het strafproces te zijn. Ik bekijk een zaak niet alleen van de juridische kant. Ik kijk ook naar het resultaat op de langere termijn. Iedere verdachte heeft niet alleen recht op een eerlijk proces maar ook op een eerlijk advies. Ik maak het niet mooier dan het is.

Een gebeurtenis heeft op vele betrokkenen een grote impact. Een veelzijdige benadering van een zaak, waarbij ook wordt gekeken naar de toekomst en niet alleen naar de korte termijn, levert in mijn ogen altijd meer op dan een eenzijdige kijk op een zaak.

Neem contact met me op als jezelf, een familielid, vriend of bekende is aangehouden, voor de rechter moet verschijnen of door de politie wordt uitgenodigd om op het bureau gehoord te worden.

Docent

Naast advocaat ben ik docent als docent verbonden aan een aantal erkende opleidingsinstituten, de SSR en de Politieacademie.

Spreker en media

Ook geef ik geregeld in de media en uitleg en ik geef graag lezingen in het gehele land over het strafrecht.

Schrijver

In 2021 verscheen mijn boek “Wat is Waarheid?” waarin ik aan de hand van spraakmakende zaken mijn kijk op het strafrecht en de proceshouding van verdachten beschrijf. Koop het hier boek: Wat is Waarheid?

Coach

Ik begeleid niet alleen cliënten tijdens en na een strafproces, maar help ook graag anderen die om wat voor reden dreigen vast te lopen.

Spreek ik je aan als advocaat, docent, spreker of coach? Neem dan vrijblijvend contact met mij op 

Je kunt mij bereiken via het telefoonnummer

0622201221

Je mag me ook een mail sturen

ausma@ausma-advocaten.nl

Registraties

Andere Ausma Advocaten

Robert Zilver

Robert Zilver

Met zijn zowel fiscale als strafrechtelijke achtergrond is Robert Zilver een specialist bij uitstek in het (financiële) strafrecht en het (formele) belastingrecht. Na een studie Fiscaal Recht in Amsterdam en Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht is hij...

Petty Bartels

Petty Bartels

Petty Bartels is advocaat sinds 2003. Je kunt contact met haar opnemen als je advies nodig hebt over een immigratievraagstuk of als je een zaak hebt tegen de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Petty adviseert cliënten bij hun mogelijkheden om een...

Bas van Dis

Bas van Dis

Bas van Dis is een ervaren arbeidsrechtadvocaat die zich bezig houdt met alle facetten van het arbeidsrecht en met name (a) rechtbijstand en onderhandelingen bij individueel ontslag en (b) geschillen met betrekking tot concurrentiebedingen. Bas is lid van de...