Wat is waarheid?

Het kan anders binnen het strafrecht. En vooral: beter! Deze conclusie trekt strafrechtadvocaat Willem Jan Ausma na 25 jaar de verdediging van verdachten in spraakmakende zaken te hebben gevoerd. 

In ‘Wat is waarheid’ deelt Willem Jan Ausma zijn ervaring en persoonlijke ontwikkeling als mens en advocaat aan de hand van een aantal strafprocessen inzake levensdelicten. Hij geeft een genuanceerd beeld van de rechtspraak en van de vele verdachten die hij heeft bijgestaan. 

Deze verhalen, mooi en verdrietig, de dilemma’s, de gedachtewereld en achtergrond van de clientèle, spijt en wroeging, juridische aspecten, heldere uitleg en duiding vormen ingrediënten voor een oprechte en prikkelende inkijk in de strafrechtadvocatuur en de rechtspraak, die hem als mens en strafpleiter hebben gevormd. 

Hij pleit in ‘Wat is waarheid’ voor meer verdraagzaamheid in de samenleving. Door minder snel te oordelen en het tonen van mededogen ontstaat er meer begrip voor veroordeelden, want het kan eenieder overkomen. Alle betrokkenen moeten uiteindelijk op een zinvolle manier weer verder kunnen, opdat de mensheid niet aan wrok en boosheid ten onder gaat.

Wat is waarheid
Wat is waarheid

Over Willem Jan Ausma

Willem Jan Ausma (1968) studeerde rechten in Groningen en werd in 1995 beëdigd als advocaat in de rechtbank van Rotterdam, waar hij een eigen algemene praktijk startte. In 2007 vestigde hij zich in een statig kantoor aan de Maliesingel 2 te Utrecht. Naast zijn werk als strafpleiter is hij coach, docent, gespreksleider en inspirator. 

In 2007 werd hij uitgeroepen tot strafpleiter van het jaar en is sindsdien ook een veelgevraagd spreker buiten de rechtbank.

Koop het fysieke boek

Stap 1 van 3

Prijs: 22,50 €

Koop direct downloadbare PDF boek

Stap 1 van 3

Prijs: 10,00 €