Tarieven

Tarieven

Wie kiest voor inschakeling van een advocaat van Ausma Advocaten, weet vooraf hoe de kosten worden berekend. Dat kan op de traditionele manier (het uurtarief), maar ook via modernere varianten. Bijvoorbeeld door het tarief gedeeltelijk afhankelijk te maken van het resultaat. Of door een vaste prijsafspraak te maken. Centraal staat steeds het belang van de zaken en de wensen van de cliënt. Deze factoren leiden via overleg met de cliënt tot een passende vergoeding voor de te verrichten diensten.

In voorkomende gevallen kan de rechtsbijstand ook op basis van de ‘Wet op de rechtsbijstand’ worden verleend. Wat vroeger pro Deo-hulp heette, wordt nu gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Bepalend voor de vraag of men op deze vorm van rechtshulpverlening een beroep kan doen, zijn de hoogte van het inkomen, de omvang van het vermogen en het belang van de zaak. Voldoet u aan de wettelijke maatstaven, dan heb je recht op gesubsidieerde rechtsbijstand.

Voor de dienstverlening van de advocaat moet je dan een door de Raad voor Rechtsbijstand vastgestelde eenmalige eigen bijdrage voldoen en dienen eventueel griffierecht en uittrekselkosten te worden voldaan. De advocaten van Ausma Advocaten informeren je graag over de meest actuele cijfers en criteria. Kijk voor een uitgebreid overzicht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.